fbpx

Dlaczego powinni Państwo wybrać szkolenie zamknięte RODO?

Szkolenie dopasowane do Twojej firmy

Celem szkoleń Data Legal Solutions jest przekazanie wiedzy, którą pracownicy będą mogli wykorzystać podczas wypełnienia codziennych obowiązków służbowych. Dlatego też szkolenia zawsze dostosowywane są do sektora, w którym działa firma. Oprócz tego, pracownicy sami decydują jakie zagadnienia chcą pogłębić. Nasze szkolenia i materiały przygotowujemy tak, by odpowiadały na wcześniej zadane pytania uczestników. Przed każdym szkoleniem pracownicy otrzymują link do ankiety on-line, w której mogą zaznaczyć interesujące ich zagadnienia, a także pozostawić nurtujące ich pytania. Na szkoleniu omawiany jest cały zakres zagadnień z programu, jednak to na podstawie ankiet trenerzy dobierają odpowiedni poziom zaawansowania przekazywanych informacji. Dzięki temu pracownicy mają szerszy zakres wiedzy z obszarów, które ich dotyczą, mając przy tym ogląd na wszystkie zagadnienia.

Wysoka jakość merytoryczna

Data Legal Solutions współpracuje tylko z doświadczonymi trenerami, którzy swoje doświadczenie zdobywali jako administratorzy bezpieczeństwa informacji (ABI) oraz specjaliści ds. Ochrony Danych Osobowych.

Doświadczenie praktyczne uzyskane podczas pełnienia tych funkcji daje gwarancję zarówno poprawności merytorycznej, ale także charakteru praktycznego szkolenia. Oprócz tego Data Legal Solutions wspiera swoich pracowników w ich rozwoju zawodowym premiując podejmowanie przez nich działalności naukowej.

Uważamy, że szkolenie to nie wykład

Szkolenia prowadzone są w formie warsztatowej. Podczas szkoleń pracownicy, oprócz omówienia danego zagadnienia, wykonują również ćwiczenia ułatwiające zapamiętywanie materiału oraz ułatwiające wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktyce. Dodatkowo, zagadnienia omawiane są metodą studium przypadku, która pozwala na odniesienie przekazywanej wiedzy do praktycznego jej zastosowania.

Szkolenie zakończone jest testem oraz certyfikatem

Na zakończenie szkolenia przeprowadzany jest test dla pracowników. Na podstawie testu wydawany jest certyfikat poświadczający uzyskanie odpowiedniej wiedzy przez pracownika. Dzięki temu Państwo jako administrator danych osobowych uzyskujecie potwierdzenie realizacji postanowień RODO. Test oraz certyfikat stanowią udokumentowanie przez Państwa realizacji zasady dołożenia należytej staranności w zabezpieczeniu danych osobowych w aspekcie szkoleń pracowników, ale także zasady rozliczalności nakazującej potwierdzenie tego.

Jakie praktyczne umiejętności pracownicy zdobędą po szkoleniu?

Pracownicy nauczą się:

  • Identyfikować informacje stanowiące dane osobowe;
  • Identyfikować procesy w których przetwarzane są dane osobowe;
  • Oceniać legalność przetwarzania danych osobowych;
  • Odpowiednio realizować prawa osób, których dane dotyczą;
  • Stosować zasady bezpieczeństwa informacji;
  • Identyfikować status organizacji przetwarzającej dane osobowe na prośbę firmy;
  • Przygotowywać umowy powierzenia.

Plan szkolenia

Szkolenie podzielone jest na sześć części:

  • W pierwszej części kursant otrzymuje informację na temat tła prawnego, podstawowych pojęć oraz informacje o tym, kogo dotyczą zmiany w przepisach ochrony danych osobowych;
  • W drugiej części kursanci dowiadują się o obowiązkach nałożonych na firmy oraz o tym jak się zmienią te obowiązki w dniu 25 maja 2018 r. Każdy z obowiązków omawiany jest zarówno od strony teoretycznej jak i praktycznej;
  • W części trzeciej kursanci otrzymują informację o zagrożeniach związanych z bezpieczeństwem informacji, a także praktycznych metodach ich zabezpieczenia;
  • Część czwarta poświęcona jest pełnieniu funkcji Inspektora Ochrony Danych Osobowych, jego statusu, powołania oraz zadań;
  • Cześć piąta przybliża zasady odpowiedzialności prawnej oraz funkcjonowania nowego organu nadzorczego, który zastąpi GIODO;
  • Szkolenie kończy się przedstawieniem praktyki wdrożenia RODO w firmie.

Referencje

Krajowy Fundusz Kapitałowy S.A.
Członek Zarządu
W dniu 26 marca 2018 r. firma Data Legal Solutions Sp. z o.o. (DLS) przeprowadziła dla Krajowego Funduszu Kapitałowego S.A. szkolenie dotyczące ochrony danych osobowych pod tytułem „Ochrona danych osobowych zgodnie z RODO- okiem praktyka”. Przeprowadzone przez Macieja Chodorowskiego szkolenie odznaczało się praktycznym ujęciem zagadnień oraz dopasowaniem materiału do naszej działalności. Wiedza na szkoleniu została przekazana w przejrzysty oraz łatwy do zapamiętania sposób, który był dodatkowo podparty praktycznymi przykładami. Polecamy DLS jako firmę godną zaufania, która świadczy swoje usługi na najwyższym poziomie.
Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Lublinie
Lubelski Komendant Wojewódzki
W dniach 24-25 kwietnia 2018 r. firma Data Legal Solutions Sp. z o.o. (DLS) przeprowadziła dla  pracowników Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej w Lublinie szkolenie dotyczące ochrony danych osobowych pod tytułem „Ochrona danych osobowych zgodnie z RODO- okiem praktyka”. Szkolenie zostało przygotowane i przeprowadzone w sposób profesjonalny z należytą starannością. Polecamy DLS jest firme godną współpracy.  

Trener

Chcesz otrzymać szczegółowa ofertę na szkolenie?

Imię
Nazwisko *
Firma
Email
Numer telefonu
Zainteresowanie usługą
Preferowany rodzaj kontaktu
Wiadomość

Kto będzie przetwarzał moje dane i w jakim celu?
Informuję, iż administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Data Legal Solutions sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-566) przy ul. Puławskiej 12/3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach kontaktowych oraz przedstawienia oferty na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora przejawiającego się w odpowiedzi na zadane poprzez formularz kontaktowy pytanie na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

W przypadku wyrażenia odrębnych zgód  Pani/Pana dane będą przetwarzane również w późniejszych celach marketingowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

Czytaj dalej

Udostępnienie identyfikującego Panią/Pana adresu e-mail traktowane będzie jako zamówienie informacji handlowej.

Dane nie będą udostępniane innym podmiotom poza upoważnionym do tego na podstawie przepisów prawa oraz tylko na ich uzasadniony wniosek. Dane mogą być ujawnione firmom świadczącym hosting danych osobowych.

Jakie prawa mi przysługują?

Osobom, których dane dotyczą przysługują następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

a) prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych;

b) prawo dostępu do danych osobowych;

c) prawo żądania sprostowania danych osobowych;

d) prawo żądania usunięcia danych osobowych;

e) prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych;

f) prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na szczególną sytuację osoby, której dane dotyczą;

g) prawo do przenoszenia danych osobowych (w przypadku wyrażnia zgody);

h) prawo wycofania zgody, tj. w zakresie, w jakim dane są przetwarzane na podstawie zgody, istnieje prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie, wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem;

j) prawo wniesienia skargi do organu, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Przekazane dane będą przetwarzane przez okres roku od zadania pytania.

W razie pytań lub wątpliwości ws. sposobów i zasad przetwarzania danych, a także chęci wycofania zgody, sprostowania bądź uaktualnienia danych i innych realizacji swoich praw prosimy o kontakt na skrzynkę mailową: biuro@datals.pl.

”Mniej”

Jak możemy Ci pomóc?